Stomatologie generala

Stomatologia este specialitatea care se ocupa cu profilaxia, diagnosticarea si tratarea afectiunilor cavitatii bucale (dinti, gingii, limba). Primul pas pentru a interveni la timp si cu succes in ameliorarea si vindecarea diverselor suferinte ale dintilor si ingiilor este controlul stomatologic efectuat la timp de catre un specialist. Acesta va decide care este cea mai indicata procedura stomatologica in cazul dvs., folosind materiale estetice si tehnici de ultima generatie pentru un rezultat optim.

Printre manoperele cel mai frecvent realizate de medicii din cabinetul nostru se numara:

  • Tratamentul complet si complex al cariilor si durerilor dentare. Tratamentul se efectueaza sub anestezie locala, fara durere, folosindu-se materiale si tehnologie de ultima generatie.
  • Obturatii fizionomice.
  • Tratamentul hipersensibilitatii dentare.
  • Utilizarea de bio-materiale sub obturatiile coronare, pentru conservarea vitalitatii dintelui.
  • Proceduri de cosmetica dentara.

Protetica

Protetica este o ramura a stomatologiei care se ocupa cu refacerea dentara prin lucrari protetice diverse. Aceste lucrari protetice pot fi: proteze mobile sau mobilizabile, proteze scheletate sau cu sisteme speciale, lucrari protetice (coroane, punti dentare) din materiale nobile si seminobile, ceramica dentara, fatetari ceramice sau composite, tratamente de echilibrare ocluzala, incrustatii din materiale nobile sau ceramica. Lucrarile fixe se adreseaza pacientilor care au pierdut un numar limitat de dinti, iar protetica mobila este protrivita acelor persoane care au pierdut un numar mai mare de dinti.

Folosim materiale de cea mai buna calitate si colaboram cu tehnicieni bine pregatiti, de aceea veti fi foarte multumiti de rezultate.

 

Ortodontie

Ortodotia este o specializare a medicinei dentare care se ocupa de corectarea anomaliilor dentomaxilare. Daca aveti unul dintre urmatoarele semne, programati-va pentru un consult de specialitate in cabinetul nostru, astfel incat sa beneficiati de conduita terapeutica cea mai potrivita:

  • Supraocluzie verticală (overbite) – cand dintii frontali superiori ies cu mult in fata celor inferiori
  • Ocluzia inversa (underbite) – cand dintii frontali inferiori sunt iesiti mult in fata, sau cei superiori sunt retrasi mult in spate
  • Ocluzie încrucisata – cand dintii superiori nu se potrivesc in fata peste cei inferiori, la o muscatura normala
  • Ocluzie deschisa – formarea unui spatiu intre suprafetele ocluzale ale dintilor frontali si/sau laterali, atunci cand muscati pe dintii posteriori
  • Malocluzie pe linia mediana – cand centrul dintilor frontali superiori nu se aliniaza cu centrul dintilor frontali inferiori
  • Dinti distantiali – spatii interdentare sau „brese edentate”, rezultat al lipsei dintilor sau al dintilor care nu umplu toata arcada
  • Inghesuire dentara – cand exista prea multi dinti pentru a avea loc pe arcada dentara

Chirurgie

Chirurgia orala dentara este o ramura a stomatologie care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul afectiunilor gurii, dintiilor, gingiilor, maxilarului si mandibulei sub aspect functional si estetic. In functie de complexitatea manevrelor stomatologice, chirurgia stomatologica orala cuprinde doua subramuri: chirurgia oro-dentara (oro-maxilo-faciala (OMF) sau buco-maxilo-faciala(BMF)) si chirurgia dento-alveolara. In cazul primei ramuri, care trateaza interventii de mare amploare si complexitate, interventiile se efectueaza, de obicei, in spitale specilizate, cu internare.

 

Când ne referim la chirurgia dento-alveolara, una dintre cele mai frecvente interventii chirurgicale intalnite in stomatologie este extractia dentara. Aceasta manevra se impune atunci cand un dinte este foarte distrus si nu mai poate fi refacut sau cand exista posibilitatea aparitiei complicatiilor din cauza imbolnavirii acestuia. In aceasta situatie, dintele extras se poate inlocui cu un implant dentar sau cu o punte dentara. In plus, exista o serie de interventii din sfera chirurgiei dentare care, desi sunt complicate, in cabinetul nostru le tratam cu succes. Printre acestea, enumeram: abcese, chirurgia parodontala, tratamentul de urgenta al accidentelor si complicatiilor extractiei dentare, premolarizare, descoperirea dintilor inclusi in scop ortodontic etc.  

Implantologie

Disciplina de implantologie dentara este acea ramura de chirurgie oro-maxilo-faciala care asigura refacerea danturii prin inlocuirea dintilor lipsa de pe arcade sau a celor iremediabil deteriorati prin inserarea de implanturi dentare. Aceasta tehnica este adresata mai ales purtatorilor de proteze dentare mobile sau pacientilor cu edentatii intercalate. 

Exista mai multe tipuri de implanturi:
- endostale / intraosoase: suruburi maxilare, cilindri si lamele introduse chirurgical in osul maxilar.
- subperiostale / subperiosoase: implanturi fixate sub nivelul periosteumului, adica acolo unde osul maxilar se uneste cu gingia, sub periost, cu cadrul metalic care strapunge gingia.
Procedura se realizeaza sub anestezie, dupa ce au fost realizate consultatia stomatologica, precum si radiografiile sau analizele care indica starea de sanatate a pacientului.  

Pedodontie

Cel mai frumos, dar in acelasi timp, cel mai dificil este sa tratam afectiunile stomatologice la copii, pentru ca ei nu inteleg intotdeauna procedurile si ce presupun acestea. Pedodontia este ramura stomatologiei care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul afectiunilor stomatologice la copii. La clinica noastra oferim o atentie deosebita familiilor si copiilor, pentru ca ne dorim ca acestia sa aiba o experienta placuta alaturi de noi si sa beneficieze de o dentitie sanatoasa de la varste fragede. Dintii de lapte trebuie ingrijiti corespunzator, asadar va vom oferi cele mai pertinente sfaturi cu privire la intretinerea acestora, produsele potrivite ingrijirii danturii, periaj si procedee stomatologice care trebuie efectuate astfel incat sa nu fie nevoie de interventii complicate. Si mai important este sa nu existe teama de medicul stomatolog, iar la acest capitol ne mandrim cu faptul ca suntem foarte iubiti de copii si ca acestia vin sa ne viziteze cu placere.   

Endodontie

Specialitatea care se ocupa cu tratamentul canalului radicular, al carui obiectiv final il reprezinta salvarea de la extractie a unui dinte cu radacina bolnava poarta numele de endodontie. In acest scop se efectueaza tratamentul de canal ce consta in eliminarea nervului din canalele radacinilor, urmat de obturarea acestora cu material care asigura sigilarea si impiedica infectia. Devitalizarea are ca scop principal mentinerea functionalitatii dintelui, dar si indepartarea durerii si prevenirea infectiei. Protocolul procedurii este instaurat de medicul stomatolog, care va va explica in fiecare etapa ce presupune tratamentul.  

Parodontologie

Specialitatea stomatologica ce include diagnosticarea, profilaxia si tratamentul bolilor care afecteaza parodontiul (tesuturile care mentin dintele pe creasta alveolara – gingie, os, ligament dento-alveolar, cement si dintele in sine) poarta numele de parodontologie.

Aceasta boala inflamatorie a gingiilor afecteaza peste 80% din populatia lumii, fiind una dintre cele mai raspandite afectiuni in randul adultilor. Boala are un stadiu incipient care daca nu este observat si tratat poate duce, in timp, la pierderea tuturor dintilor, fapt ce produce o stare de degradare a sanatatii si increderii unei persoane.  

Cosmetica dentara

In zilele noastre, se pune accent mare pe imagine. Cu totii ne dorim sa aratam bine si sa primim complimente. Si cum, in general, ne privim in ochi, fata transmite cele mai multe mesaje despre noi, iar gura atrage multe priviri. Un zambet frumos, luminos, care dezvaluie dinti ingrijiti si sanatosi conteaza foarte mult la prima impresie.

In cadrul cabinetului nostru, va oferim o serie de proceduri care ajuta la mentinerea aspectului frumos si sanatos al danturii dvs.

  • Profilaxia dentara cuprinde toate procedurile de igienizare si detartraj cu ajutorul carora putem preveni aparitia leziunilor carioase si parodontale de la nivelul cavitatii bucale.
  • Detartrajul consta in indepartarea depunerilor dure de tartru (piatra dentara) cu ajutorul aparatului cu ultrasunete. Tartrul este, de fapt, o acumulare de bacterii foarte bine sedimentata pe suprafata dintelui, supra si subgingival.
  • Periajul profesional indeparteaza placa dentara si coloratiile de pe suprafata dintilor.
  • Finisarea suprafetelor dentare este realizata la final cu ajutorul aparatului de Air Flow - un adevarat dus cu presiune profesional care lasa o senzatie extrem de placuta, de perfecta curatenie.
  • Albirea profesionala a dintilor

Programandu-va pentru un consult de specialitate in clinica noastra, veti beneficia de solutii reale la problemele cu care va confruntati.